<h2>Κίνητρο</h2><p>Πρότυπο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών για το Παιδί, τον Έφηβο και την Οικογένεια</p> <h2>Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία</h2><p>Ψυχολογική υποστήριξη, Συμβουλευτική γονέων, Ειδική διαπαιδαγώγηση</p> <h2>Μελέτη παιδιών δημοτικού</h2><p>Υποστηρικτικό και ασφαλές περιβάλλον</p>
Previous Next
Σεμινάρια {'hide':'true'}
 

Διοργάνωση εκπαιδευτικών κύκλων στη διαταραχή αυτιστικού φάσματος
με θέμα Αυτισμός:
“Οι καθημερινές προκλήσεις στο σχολείο, στην οικογένεια, στην κοινότητα – Στρατηγικές αντιμετώπισης”


Το κέντρο ΚΙΝΗΤΡΟ διοργανώνει κύκλους εκπαίδευσης 30 διδακτικών ωρών στη διαταραχή αυτιστικού φάσματος με θέμα Αυτισμός: Οι καθημερινές προκλήσεις στο σχολείο, στην οικογένεια, στην κοινότητα - Στρατηγικές αντιμετώπισης.

Οι εκπαιδευτικοί κύκλοι απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς συνοδούς παράλληλης στήριξης, και φροντιστές ατόμων με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή.

Το κόστος συμμετοχής του κάθε εκπαιδευτικού κύκλου ανέρχεται στα 30 ευρώ.

Στο τέλος του κάθε εκπαιδευτικού κύκλου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και γραπτές σημειώσεις. Στόχοι των εκπαιδευτικών κύκλων είναι:

  • Να ενημερώσουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τα κλινικά χαρακτηριστικά, τους διαφορετικούς τύπους, τα διαγνωστικά κριτήρια και την νευροβιολογική βάση της διαταραχής του αυτιστικού φάσματος.
  • Να παρουσιάσουν νέα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την διαταραχή αυτιστικού φάσματος.
  • Να επισημάνουν τις μη λειτουργικές περιοχές των ατόμων με αυτισμό και να προτείνει τρόπους προσαρμογής και αντιστάθμισης των δυσκολιών.
  • Να εκπαιδεύσουν γονείς, συνοδούς και εκπαιδευτικούς στην εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών που θα προάγωγουν την ανεξάρτητη μάθηση.
  • Να εκπαιδεύσουν γονείς, συνοδούς και εκπαιδευτικούς να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται σύνθετες προκλήσεις που προκύπτουν στο σπίτι, στην οικογένεια και στην κοινότητα.
  • Να εκπαιδεύσουν γονείς, συνοδούς και εκπαιδευτικούς στην διαμόρφωση κατάλληλων περιβαλλοντικών συνθηκών που θα προωθήσουν την αυτονομία και θα διευκολύνουν την πρόσβαση στην κοινότητα.

και θα προστεθεί οτι ο 6ος κυκλος του σεμιναριου θα πραγματοποιηθει στις 18/5/2019 ημερα Σάββατο και ωρα 10:00-13:00  και θα ακολουθησει 13:00-16:00 και το σεμινάριο με θέμα " Αυτισμός και Επικοινωνια : Τι να πω? πως να το πω? Στρατηγικές για υποστήριξη της επικοινωνίας.

Άλιμος, Λεωφόρος Ιωνίας 107, 2ος όροφος, 2114058743

 

Αίτηση - Δήλωση Συμμετοχής
Η αίτηση αποστέλεται στα email: 
kinitrotherapy@gmail.com